Share this post

Kaip išsirinkti tinkamą buhalterinės apskaitos programą? (0)

Pasirinkti apskaitos programinę įrangą kartais gali būti sudėtinga, nes galimybių daug, o procesas užima daug laiko ir priklauso nuo daugelio skirtingų aspektų. Surašėme rekomendacijas, kaip rasti tinkamą apskaitos programinę įrangą savo įmonei.

    • Išsiaiškinkite įmonės poreikius. Prieš pasirenkant apskaitos programinę įrangą, verta išsiaiškinti, kokie yra pagrindiniai įmonės apskaitos poreikiai. Ar jums reikia tik pardavimo sąskaitų faktūrų, pirkimo sąskaitų faktūrų, komercinių pasiūlymų, ar jums taip pat reikia ilgalaikio turto, sandėlių ir kt. apskaitos. Jei jūsų verslas smulkus, tada funkcionalumo požiūriu jums greičiausiai tiks dauguma žinomiausių apskaitos programų ir galite remtis kitais toliau pateiktais punktais.
    • Internetinis sprendimas – internetinė apskaitos programinė įranga turi daug privalumų, palyginti su kompiuteryje įdiegta programa. Internetinę apskaitos programinę įrangą galite naudoti visur, kur yra internetas. Jei kažkas atsitiks su jūsų kompiuteriu, duomenys bus debesyje ir prieinami iš kitų įrenginių, t. y. visi duomenys išsaugomi. Programą taip pat galima pasiekti per telefoną, todėl ja naudotis dar patogiau. Internetinės programinės įrangos atveju nereikia saugoti atskirų duomenų popieriuje, taip pat nereikia rūpintis dėl programinės įrangos atnaujinimų, nes paslaugų teikėjas automatiškai atnaujina programinę įrangą ir jums nereikia nieko daryti.
    • Mažai įmonei pasirinkite programą, kuri yra skirta mažoms įmonėms. Renkantis programą, verta atsižvelgti į esamą situaciją. Pagalvokite, kokių funkcijų jūsų įmonei reikia dabar, o ne po dvejų metų. Nerekomenduojama pasirinkti per didelės programos, nes išmokti naudotis tokia programa užtruks daugiau laiko. Jei vėliau jums reikės papildomų funkcijų, kurių dabartinis teikėjas nesiūlo, galėsite pasirinkti kitą programą.
    • Nemokama bandomoji versija ir atnaujinimai. Klientas turėtų turėti galimybę išbandyti programą nemokamai, o po bandomojo laikotarpio sistemos atnaujinimai taip pat turėtų būti nemokami. Taip pat gali būti pasiūlyta išbandyti demonstracinę programinės įrangos versiją, kad būtų galima susidaryti tam tikrą programinės įrangos vaizdą. Paslauga turėtų būti neįpareigojanti, o klientas turėtų turėti galimybę bet kuriuo metu nutraukti sutartį.
    • Lengvas programos naudojimas. Išbandykite programų demonstracines versijas arba sukurkite bandomąją paskyrą. Jei vienos programos naudojimas yra intuityvesnis nei kitos, tai yra geras ženklas jums, kaip naujam vartotojui. Pavyzdžiui, pabandykite sukurti naują pardavimo sąskaitą faktūrą ir pažymėti ją kaip apmokėtą. Paprastus veiksmus lengviau išbandyti ir jie gali gerai parodyti, kiek intuityvus gali būti tolesnis programos naudojimas.
    • Išbandykite pagalbos tarnybą. Pagalbos tarnyba gali padėti naudotis programine įranga, o prireikus suteikti pagalbą. Sugalvokite keletą klausimų apie programinę įrangą ir paskambinkite į programinės įrangos pagalbos tarnybą. Pirmiausia gausite atsakymus į savo klausimus, bet taip pat suprasite, kaip greitai ir paprastai pagalbos tarnyba bendrauja su klientais :)
    • Sužinokite, ką sako kiti programinės įrangos vartotojai („Facebook“, „Google“ apžvalgos). Taip pat verta „Google“ paieškoje įvesti atitinkamos programinės įrangos pavadinimą ir pažiūrėti, ką dar įdomaus rasite apie tą programinę įrangą.
    • Taip pat palyginkite skirtingos programinės įrangos paketus ir paslėptas išlaidas. Ar skirtingų funkcijų ir modulių (sandėlio, pasiūlymų, e. sąskaitų, papildomų vartotojų ir kt.) naudojimas siūlomas už papildomą mokestį, ar jie jau įtraukti į paketą?
    • Ar programinė įranga atnaujinama, ar tai vyksta patogiai? Pažiūrėkite, ar rasite tinklaraštį apie programinę įrangą arba naujienų puslapį su informacija apie naujausius naujinius. Jei programinė įranga bus nuolat atnaujinama ir apie tai bus pranešama, tai leis labiau ja pasitikėti.
    • Kaip lengva programinėje įrangoje atlikti pataisymus? Į pardavimo sąskaitą faktūrą netyčia pateko vienas papildomas nulis, arba apmokant buvo nurodyta neteisinga data? Patikrinkite, ar galite lengvai pataisyti duomenis programinėje įrangoje, ar kiekvienas taisymas yra sudėtingas ir užima daug laiko.
    • Paprašykite buhalterio ar kito pažįstamo verslininko patarimo. Jei vis dar jaučiate, kad išsirinkti buhalterinės apskaitos programinę įrangą yra sunku ir nesate tikri, kokią programinę įrangą ar paketą pasirinkti, būtinai pasitarkite su buhalteriu, kuris padės išsirinkti tinkamą sprendimą, arba susisiekite su įmonėmis, kurios siūlo buhalterinės apskaitos programinę įrangą.

Išbandykite dabar

Modernesnė ir paprastesnė apskaitos programa. "SimplBooks" jau turi daugiau nei 20 000 aktyvių naudotojų – Užsiregistruokite paskyrą ir gaukite 30 dienų nemokamą bandomąją versiją be įsipareigojimų. Arba išbandykite mūsų demo versiją!

DĖMESIO! "SimplBooks" tinklaraščio temos ir straipsniai gali būti teisiškai netikslūs, todėl rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionalu. "SimplBooks" autoriai daro viską, ką gali, tačiau neprisiima jokios atsakomybės už straipsnių klaidas. Taip pat reikia atsižvelgti į įstatymus, kurie laikui bėgant keičiasi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Išbandykite 30 dienų nemokamai!

Registracija yra paprasta ir suteikia galimybę išbandyti „SimplBooks“ be įsipareigojimų!