Share this post

Geriausių verslo knygų TOP 5 (0)

Geriausių verslo knygų TOP7 „SimplBooks“ biure turime nemažai įvairių verslo knygų apie verslumą, ekonomiką, investavimą, žymių žmonių gyvenimo istorijų ir saviugdos knygų. Toliau pateikiame knygas, kurias laikome tikrais perlais (atsitiktine tvarka) – šias knygas skaitėme patys ir jomis mėgavomės.

1. Williamas Poundstone (Priceless: The Myth of Fair Value)

Labai praktiška knyga visiems, atsakingiems už pardavimus ir produktų bei paslaugų kainodarą. Ar jums labiau patiktų didesnė kaina ir mažiau klientų, ar atvirkščiai? Kaip didesnė kaina gali pritraukti daugiau klientų ir ar už mažesnę kainą galite gauti daugiau? Knygoje pateikiama nemažai realių pavyzdžių, paremtų įvairiais tyrimais. Jei šios knygos neskaitėte, didelė tikimybė, kad savo produktus ir paslaugas įkainojote neteisingai.

2. „Nike“ pradžią prisimena jos įkūrėjas – Philas Knightas (Shoe Dog: A Memoir by the Creator of NIKE)

Viena geriausių ir įdomiausių istorijų apie didelio prekės ženklo ir įmonės gimimą. Tai knyga, kuri daugeliui suteiks visiškai naują požiūrį į „Nike“ prekės ženklą. Čia yra dramų, sėkmės, daug rizikos, meilės, didelių sandorių ir įtampos, todėl nuobodu tikrai nebus. Shoe Dog yra viena iš geriausiai įvertintų „Good Reads“ knygų.

3. Rework – Jasonas Friedas ir Davidas Heinemeieris Hanssonas

Sethas Godinas yra pasakęs: „Šią knygą galima ignoruoti tik savo rizika.“ Visiškai su juo sutinku. Kalbant konkrečiai apie verslumą, ši knyga iki šiol yra vienas geriausių patarėjų verslumo klausimais. Nors knygą norisi perskaityti greitai (nes ji tokia įdomi), visgi vertėtų ją skaityti po 1–2 skyrius. Kiekvienas skyrius yra tik 1–2 puslapių apimties, todėl naudinga kiekvieną skyrių gerai suvokti ir įvertinti savo verslo kontekste. Rework suteikia patarimų ir žinių, kaip (greičiau) pasiekti didesnę sėkmę.

4. Elonas Muskas. Ashlee Vance (Elon Musk: Tesla, SpaceX, and the Quest for a Fantastic Future)

Fantastiškas skaitinys. Įspūdinga pažintis su Elono Musko gyvenimu ir tuo, kaip jam pavyko pasiekti aukštumas su tiek daug įmonių. Knyga prikausto dėmesį, todėl sunku ją atidėti, taigi tai labai gera knyga lengvesniam skaitymui. Ir, žinoma, tai „The New York Times“ bestseleris :)

5. Gary Kelleris, Jay Papasanas (The One Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results)

Knyga, kuri buvo įvairių knygų pardavėjų topų viršūnėse („Wall Street Journal“, „Amazon“, „The New York Times“). The One Thing labai gerai apžvelgia, į ką turėtumėte sutelkti dėmesį, kad pavyktų pasiekti sėkmę. Ji padeda pamatyti platesnį vaizdą ir tada sutelkti dėmesį tik į tai, kas svarbu. Kaip geriau išnaudoti laiką ir produktyviau dirbti. Tai daugelio žmonių gyvenimą (įpročius) keičianti knyga.

Komentaruose brūkštelėkite, kuri knyga jums patiko labiausiai?

DĖMESIO! "SimplBooks" tinklaraščio temos ir straipsniai gali būti teisiškai netikslūs, todėl rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionalu. "SimplBooks" autoriai daro viską, ką gali, tačiau neprisiima jokios atsakomybės už straipsnių klaidas. Taip pat reikia atsižvelgti į įstatymus, kurie laikui bėgant keičiasi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Išbandykite 30 dienų nemokamai!

Registracija yra paprasta ir suteikia galimybę išbandyti „SimplBooks“ be įsipareigojimų!