Share this post

7 patarimai „SimplBooks“ naudotojams, kaip dirbti efektyviau (0)

Pateikiame patarimų, kuriuos „SimplBooks“ naudotojams naudinga žinoti ir jais naudotis, kad darbas su „SimplBooks“ būtų kuo efektyvesnis ir spartesnis.

E. sąskaitų siuntimas

Iš „SimplBooks“ galite nemokamai siųsti e. sąskaitas, o e. sąskaitos yra saugesnės, patikimesnės ir efektyvesnės nei PDF sąskaitos faktūros. E. sąskaitos taip pat padeda sutaupyti brangaus laiko, kuris kitu atveju būtų sugaištas suvedant duomenis rankiniu būdu. Daugiau apie e. sąskaitas galite skaityti čia.

Komandiruotes registruokite kelionių žurnale

Į kelionių žurnalą galite patogiai įvesti visas komandiruotes, į kurias važiuojama asmeniniu automobiliu, ir tai yra pagrindas išmokėti kompensaciją. Kelionių žurnale galima įvesti automobilį naudojusio asmens vardą ir pavardę, automobilio registracijos numerį, kelionės datą, kelionės tikslą, pradinius ir galutinius ridos rodmenis bei nuvažiuotų kilometrų skaičių. Ataskaitose vėliau galėsite matyti visas keliones. Žurnalą rasite „SimplBooks“ meniu „Operacijos“, pasirinkę „Išlaidų ir komandiruočių ataskaitos“ – „Nauja ataskaita“ – „Žurnalas“.

Komandiruočių ataskaitų naudojimas komandiruotėms

Visas su komandiruotėmis susijusias išlaidas galima lengvai įvesti kaip komandiruotės ataskaitas. Į komandiruotės ataskaitos išlaidų dokumentus įtraukiami tik tie dokumentai, kuriuos atskaitingas asmuo apmokėjo komandiruotės metu (išlaidos, kurias įmonė jau apmokėjo prieš išvykstant asmeniui į komandiruotę, čia neįtraukiamos, pvz., už bilietus ir viešbutį). Komandiruotės ataskaitoje parodomi su komandiruote susiję dienpinigiai bei kitų išlaidų dokumentai taip, kaip išlaidų ataskaitoje. Komandiruočių ataskaitas galima įvesti skiltyse „Operacijos“ – „Išlaidų ir komandiruočių ataskaitos“ – „Nauja ataskaita“ – „Komandiruotės ataskaita“.

Į išlaidų ataskaitas įtraukiami pirkiniai, už kuriuos sumokėta grynaisiais pinigais arba asmenine banko kortele

Naudokite įmonės pirkinių, už kuriuos atskaitingas asmuo sumokėjo asmenine banko kortele arba grynaisiais pinigais, pirkimo išlaidų ataskaitų parinktis. Šios išlaidos gali būti kompensuojamos remiantis išlaidų ataskaitomis. Išlaidų ataskaitas taip pat galite rasti meniu „Operacijos“ – „Išlaidų ir kelionių ataskaitos“ – „Nauja ataskaita“ – „Išlaidų ataskaita“.

Ūkinių metų pabaigos įrašai ir nusidėvėjimo įrašai generuojami automatiškai

Jei programoje įjungti automatiniai įrašai, sistema gali automatiškai sugeneruoti visų įvestų dokumentų įrašus. Sistema taip pat automatiškai parengia pajamų ir sąnaudų sąskaitų uždarymo įrašus ir ilgalaikio turto nusidėvėjimo įrašus ūkinių metų pabaigoje. NB! Nerekomenduojame panaikinti automatinio įrašų generavimo, nes priešingu atveju sistema neveiks tinkamai.

Sparčiųjų klavišų naudojimas

Spartieji klavišai arba greitosios parinktys padeda greičiau atlikti norimus veiksmus, pvz., pereiti į pardavimo ar pirkimo sąskaitos faktūros įrašo rodinį ir pan. Sparčiuosius klavišus galite atidaryti viršutiniame dešiniajame kampe spustelėdami žaibo rodyklės piktogramą arba laikydami nuspaudę klavišą „CTRL“.

Periodinių sąskaitų faktūrų naudojimas

Periodinės arba pasikartojančios sąskaitos faktūros: jei nuolat siunčiate tas pačias sąskaitas faktūras tiems patiems klientams, naudokite periodines sąskaitas faktūras, nes sistema automatiškai sukuria naują pardavimo sąskaitą faktūrą reikiamu laiku ir ją išsiunčia.

Išbandykite dabar

Modernesnė ir paprastesnė apskaitos programa. "SimplBooks" jau turi daugiau nei 20 000 aktyvių naudotojų – Užsiregistruokite paskyrą ir gaukite 30 dienų nemokamą bandomąją versiją be įsipareigojimų. Arba išbandykite mūsų demo versiją!

DĖMESIO! "SimplBooks" tinklaraščio temos ir straipsniai gali būti teisiškai netikslūs, todėl rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionalu. "SimplBooks" autoriai daro viską, ką gali, tačiau neprisiima jokios atsakomybės už straipsnių klaidas. Taip pat reikia atsižvelgti į įstatymus, kurie laikui bėgant keičiasi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Išbandykite 30 dienų nemokamai!

Registracija yra paprasta ir suteikia galimybę išbandyti „SimplBooks“ be įsipareigojimų!