Share this post

6 patarimai, kaip efektyviau dirbti namų biure (0)

Atrodo, kad šiuo metu didelė dalis lietuvių dirba namuose, jei tik leidžia darbo pobūdis. Viena vertus, namų biuras gali atrodyti patogus ir paprastas sprendimas, tačiau, kita vertus, yra ir trūkumų. Namų biure gali būti daugiau trikdžių, pavyzdžiui, namuose dėmesį gali blaškyti maži vaikai arba gali nebūti atskiro kambario, kuriame galėtumėte atsiskirti ir geriau susikaupti darbui. Taip pat namuose gali tekti galvoti apie kitus neatliktus darbus ir teks sutelkti dėmesį būtent į tuos darbus, kuriuos reikia atlikti.

Pateikiame 6 būdus, kaip efektyviai dirbti namų biure:

1. Darbo dieną pradėkite taip, tarsi eitumėte į biurą. Tai reiškia, kad ryte turite laikytis tos pačios įprastos ryto tvarkos – praustis, valgyti ir rengtis. Jei į savo ryto rutiną įtraukėte treniruotę, ryte galite sportuoti ir gryname ore. Rytinė rutina jus pažadins ir psichologiškai paruoš darbo dienai, net jei dirbate namų biure.

2. Apsirenkite taip, tarsi eitumėte į darbą, ir, jei įmanoma, dirbkite sėdėdami prie stalo. Apsirengę darbui galėsite geriau susikaupti. Darbo aplinka taip pat svarbi, todėl būtų gerai dirbti prie rašomojo stalo, sėdint ant patogios biuro kėdės. Taip pat stebėkite savo laikyseną ir nepamirškite kas valandą bent 5 minutes daryti pertraukėlę ir mankštintis.

3. Užsirašykite užduotis, kurias turite atlikti per dieną ar savaitę. Tam galite naudoti „Asana“, „Trello“, „Basecamp“ ar bet kurią kitą projektų valdymo priemonę, kurioje galima patogiai registruoti užduotis ir terminus. Tokios programėlės labai padeda dirbti nuotoliniu būdu, nes visa komanda gali matyti vieni kitų užduotis ir stebėti pažangą.

4. Dirbdamas namuose, palaikykite nuolatinį ryšį su kolegomis. Tai didina produktyvumą ir sukuria komandinio darbo jausmą net dirbant namuose. Bendravimui su kolegomis internetu tinka šios programėlės: „Slack“, „Skype“, „Chanty“.

5. Jei namuose yra mažų vaikų, suteikite jiems kuo daugiau savarankiškos veiklos. Sunku susikaupti darbui namuose, kai reikia prižiūrėti mažus vaikus. Pagalvokite, kokia veikla galėtų užsiimti vaikai, kol jūs dirbsite. Žinoma, tai priklauso nuo vaiko amžiaus, tačiau prieš pradėdami darbą pagalvokite apie įvairią veiklą, kuria vaikai galėtų užsiimti per dieną, kad jiems nebūtų nuobodu. Pavyzdžiui, paruoškite jiems animacinių filmukų ar vaikiškų filmų, kompiuterinių ir stalo žaidimų, dėlionių, piešimo ar tapybos reikmenis. Duokite priemonių, su kuriomis jie gali ką nors kurti, pavyzdžiui, plastilino ar „Lego“. Suraskite visus įmanomus žaislus, kad vaiko diena būtų įdomi.

6. Pasirūpinkite, kad jūsų dėmesio neblaškytų pašaliniai dalykai. Nežiūrėkite televizoriaus, negalvokite apie namų ruošos darbus ar kitus trukdžius. Darbo valandomis daugiausia dėmesio skirkite darbui, o namų ruošos darbus ir laisvalaikį planuokite taip pat, kaip planuojate darbą. Tai padės geriau organizuoti laiką, kad galėtumėte atlikti darbus darbe ir namuose. „SimplBooks“ taip pat turi nuotolinio darbo ženkliuką :) Daugiau apie tai galite paskaityti čia. Taip pat žiūrėkite, kokius įrankius „SimplBooks“ rekomenduoja naudoti namų biure!

DĖMESIO! "SimplBooks" tinklaraščio temos ir straipsniai gali būti teisiškai netikslūs, todėl rekomenduojame pasikonsultuoti su profesionalu. "SimplBooks" autoriai daro viską, ką gali, tačiau neprisiima jokios atsakomybės už straipsnių klaidas. Taip pat reikia atsižvelgti į įstatymus, kurie laikui bėgant keičiasi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Išbandykite 30 dienų nemokamai!

Registracija yra paprasta ir suteikia galimybę išbandyti „SimplBooks“ be įsipareigojimų!